Rapuja & Kaloja

Lisäpotkua rapukauppaan verkkosivuilla ja Google-mainonnalla

Lue, miten rapukauppa lähti lentoon hakukoneoptimoitujen verkkosivujen ja Google-mainonnan avulla.

Rapuja & Kaloja -yrittäjä Marko Rahikaisen toive rapujen myynnistä onnistui tänä vuonna yli odotusten. Ratkaisevana tekijänä oli hakukoneoptimoitujen verkkosivujen julkaisu ennen rapukauden alkamista. Lisäbuustia rapukauppaan toi elokuun alussa aloitettu Google-mainoskampanja. 

Tavoitteena oli lisätä Saimaan rapujen kysyntää. Aiempina vuosina rapuja on tullut saaliiksi paljon, ja osa on jouduttu jopa vapauttamaan.  Nyt kun löytyi oikeat markkinointimenetelmät, kontrasti aiempaan on ollut valtava: kaikki ravut ovat menneet kaupaksi heti ravustuksen alettua ja uusia tilauksia on tullut jatkuvasti.  

Tieto ravuista lähti kiirimään yli maakuntarajojen 

Rahikainen aloitti kaupallisen Saimaan järvikalojen ja rapujen kaupallisen myynnin kolme vuotta sitten. Tieto myytävistä ravuista kulki lähinnä tuttujen kesken ja tori.fi:ssä olleen ilmoituksen kautta. Näiden keinojen vaikutus kysyntään oli kuitenkin vaatimatonta verrattuna siihen, miksi tilanne muuttui verkkosivujen rapujakaloja.fi julkaisun myötä. Liikenne verkkosivuille on ollut vilkasta. 

Ammattimaiset sivut ja aloitettu Google-mainonta johtivat siihen, että rapuja ei ole sumpussa viihtynyt. Verkkosivujen perustamisesta lähtien alkoi tilauksia tulla Etelä-Suomea myöten. Asiakkaita on paljon, ja olen kysynyt kaikilta, mistä saivat tiedon ravuista. Noin 80 % ovat ohjautuneet verkkosivuilleni Googlen kautta. 

Kalastus on ollut Rahikaiselle mieleinen harrastus jo pikkupojasta lähtien. Myöhemmin myös ravustus on tullut mukaan kuvioihin.  Verkkosivut ja Google-mainonta ovat olleet toimivat keinot lisäämään kauppaa ja sitä kautta avaamaan mahdollisuuden toiminnan kehittämiselle.

Ajattelin, että ravustamisesta voisi tulla sivuelinkeino, ja sellainen siitä on nyt tullutkin. On se päivänselvää, että tämä on kannattanut. Verkkosivut ja Google-kampanja ovat mullistaneet oman toimintani luonteen ja tehneet tästä kannattavan sivuelinkeinon.  

Lue lisää verkkosivuista ja digmarkkinoinnista tehokeinoina