Referenssit

Videosarja - D.O. Saimaa Kitchen

D.O. Saimaa alkuperämerkki tutuksi videoiden voimalla! Toteutimme Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n hallinnoimalle D.O. Saimaa - Food and Culture -hankkeelle sarjan mielenkiintoisia ruokavideoita. Ideana oli tuottaa tv-sarjan tyyliin toteutetut videot, joissa ruokaa valmistetaan D.O. Saimaa -alkuperämerkityistä raaka-aineista. Haastetta tuotannolle teki se, että videot haluttiin kuvattavan maatiloilla ja ravintoloissa ympäri Saimaan seutua. Hyvää yritettiin, mutta priimaa jälleen tuli!

12-osainen Youtube-videosarja

Kuvaajamme Jonne reissasi koko kevään ja kesän yhdessä huippukokki Ilkka Arvolan kanssa eteläsavon maita ja mantuja liikuteltava D.O. Saimaa -keittiö auton perässä. Tuotannot pyöräytettiin käyntiin Mikkelipuistossa heti jäiden lähdön aikaan maaliskuussa ja homma iskettiin pakettiin helteisessä Puumalan Niinisaaressa kesäkuussa. Ukot kuvasivat ja kokkasivat säästä välittämättä kuudessa eri lokaatiossa hyödyntäen paikallisten D.O. Saimaa tuottajien herkullisia raaka-aineita.

"Sukellettiin rohkeasti asian ytimeen ja keittiötä sekä kameroita raahattiin milloin missäkin" -Ilkka Arvola

Keliä ei voinut valita ja tarkka lokaatiokin selvisi vasta paikan päällä. Kuvauslokaatioina toimi mm. lampaiden laidunmaana virkaa tekevä voikukkapelto ja hanhifarmin pihapiiri hevosaitauksen kyljessä. Yhden kuvauspäivän aikana Ilkka kokkasi aina kaksi eri ruoka-annosta joista Jonne editoi kaksi eri Youtube-videota.

Videot päätettiin toteuttaa Youtube-henkeen sopivalla "light and fast" -tyylillä, yhden miehen tuotantona. Katso koko videosarja.

100% hyvää Saimaan seudulta

Saimaa on Suomen ensimmäinen alueellinen laatu- ja alkuperämerkki. Näissä tuotteissa hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua ja vastuullisuutta, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin sekä alueen elinvoimaisuuteen. Alkuperämerkityt D.O. Saimaa -tuotteet ovat sekä eettisesti että paikallisen yhteisön kannalta hyvä valinta. Tutustu D.O. Saimaa -sivustoon.

Kättemme jälki näkyy myös D.O. Saimaa -tunnuksen suunnittelussa ja markkinoinnissa. Suomen ensimmäisen laatu- ja alkuperämerkin on suunnitellut Etelä-Savon maakuntaliiton toimeksiannosta Kixit Oy:n AD Vesa Kärkkäinen.

Jaa