Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimointi auttaa sivustoasi ja siten tuotteitasi nousemaan hakukoneiden, kuten Googlen, hakutuloksissa ja näin parantamaan käyttäjäkokemusta sekä edistämään myyntiä. Sivuston tulee olla sekä teknisesti että sisällöllisesti optimoitu, selkeä, kiinnostava ja vastata käyttäjän esittämiin kysymyksiin. 

Hakukoneoptimoinnin hyödyt

Verkkosivujen hakukoneoptimointi kannattaa – sillä on ratkaiseva vaikutus verkkonäkyvyyteesi. Hakukoneoptimoinnilla saavutat seuraavia etuja:

  • Parempi sijoitus hakutuloksissa
  • Lisää maksutonta liikennettä verkkosivuillesi ja sitä kautta lisää myyntiä
  • Parempi brändinäkyvys verkossa

Näillä keinoilla verkkosivujen hakukoneoptimointi onnistuu

Hakusanatutkimus paljastaa oikeat termit

Sisällön suunnittelussa lähdemme liikkeelle strategian ja avainsanojen suunnittelusta. Jotta sivustosi löydettäisiin, on tiedettävä millä sanoilla ja lauseilla käyttäjät etsivät tuotteitasi tai palveluitasi. Hakusanatutkimuksella selvitämme hakutermit, joilla tehdään sivustoon liittyviä hakuja.

Sisällöntuotanto avainsanoja käyttäen

Luomme sisällöt, jotka aidosti kiinnostavat ja palvelevat käyttäjää. Hyödynnämme otsikoissa ja sisällöissä hakusanatutkimuksella selvitettyjä hakusanoja. Jotta sivustosi näkyvyys säilyy, kannattaa hakukoneopetimointia ja sivuston sisältöä kehittää jatkuvasti. Lue lisää sisällöntuotannostamme.

Tekniikka, arkkitehtuuri ja meta-tiedot kohdilleen

Sivuston sisällön lisäksi hakukonenäkyvyyteen vaikuttavat tekniset seikat, kuten sivuston latausnopeus ja selkeä ja helppokäyttöinen arkkitehtuuri. Vanhojen sivujen uudelleenohjaukset tulee tehdä oikein ettei vanhoja sivuja tai virhesivuja tule näkyviin. Sivuston otsikointien ja title- ja metatietojen tulee olla oikein totetutettu, jotta sivusto löytyy hakutuloksista toivotuilla hakutermeillä.

Hyvälle sivustolle linkitetään, mikä kasvattaa sen mainetta 

Google arvottaa sivustoja myös ulkoisten linkitysten perusteella. Mitä luotettavimmilta sivustoilta linkitetään sivustollesi, sitä enemmän se vaikuttaa sivustosi hakutuloksiin positiivisesti. Myös teemaltaan samanlaisilta sivuilta linkittäminen on arvokkaampaa.

Google My Business

Yrityksen näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa parantaa myös Google My Business, jolla saadaan hallittua yrityksen tietoja Googlen palveluissa. Lue lisää Google My Business -yritysprofiilista. 

Sahanlahti Resortille verkkosivut

Lue referenssi

Visit Mikkelille uudet verkkosivut

Lue referenssi

Taste Saimaan brändikirja ja uudet verkkosivut kertovat maukasta tarinaa Saimaan seudusta

Lue referenssi

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana pysyt ajan hermolla toimistomme ajankohtaisista asioista ja vinkeistä.