Etelä-Savon maakuntaliitto

Strategia eläväksi visuaalisilla ja laadukkailla viestintämateriaaleilla

Etelä-Savon älykkään erikoistumisen strategia sai visuaalisen ilmeen sekä paljon kuvituksia, sisältöjä ja viestintämateriaaleja, joiden avulla avata Etelä-Savon vahvuuksia.

Kuinka havainnollistaa Etelä-Savon älykkään erikoistumisten strategia (ÄES) ja kiteyttää sen sisältö ymmärrettävästi ja houkuttelevasti? Kixitin AD:n ja copywriterin yhteistyönä syntyi siihen tarkoitukseen kuvitukset ja tekstit suomen- ja englanninkielisille verkkosivuille, esitysmateriaaleihin sekä esitteisiin. Pidimme lisäksi sidosryhmille viestintätyöpajan, jonka pohjalta loimme viestintäohjeen ydinviesteineen Etelä-Savon älykkäästä erikoistumisen strategiasta ja klustereista viestimiseen. 

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön mainostoimisto Kixitin kanssa, sillä joustavuus, aikatauluissa pysyminen ja kokonaisuuden hallinta oli tärkeää laajan viestintämateriaalin tuottamisessa. Tuotettu materiaali oli sisällöllisesti ja visuaalisesti laadukasta ja tarkoituksenmukaista, ja sitä voidaan hyödyntää eteläsavolaisissa organisaatioissa vuosia eteenpäin.

– Kaisa Voutila, projektipäällikkö, Etelä-Savon Maakuntaliitto

Piirroskuvat strategialle ja symbolit Etelä-Savon vahvuuksille

Etelä-Savon vahvuudet – metsä, vesi, ruoka, matkailu ja hyvinvointi – saivat kuvaavat ja monikäyttöiset piirrossymbolit, joita voidaan hyödyntää kaikessa aiheisiin liittyvässä viestinnässä. Samat symbolit toistuvat esitysmateriaaleissa, esitteissä, verkkosivuilla ja somepostauksia varten tehdyissä kuvissa. 

Printtiesitteet kotimaiselle ja kansainväliselle yleisölle

Laajatkin kokonaisuudet saadaan puristettua lyhyiksi viesteiksi. Tiivistimme Etelä-Savon älykkään erikoistumisen strategian 18-sivuiseksi esitykseksi, josta kiteytimme strategian ytimen vielä nelisivuiseksi A5-kokoiseksi esitteeksi. 

Koko ÄES-viestintämateriaalipaketti 

Viestintäpakettimme Etelä-Savon älykkään erikoistumisen strategian ja klustereiden viestintään sisälsi seuraavat materiaalit: 

  • ÄES-symbolit ja kuvitukset maakunnan eri vahvuusalueista sekä klusteritoiminnasta

  • ÄES-esitysmateriaali PDF- ja PowerPoint-versiona suomeksi ja englanniksi

  • Printtiesite sekä nelisivuinen A5-esite suomeksi ja englanniksi

  • ÄES-alasivut esavo.fi-sivustolle suomeksi ja englanniksi

  • Viestintäohje ydinviesteineen, hissipuheineen ja hashtageineen 

  • Kuvat someviestintään ja esityksiin

  • Klusterianimaatio

Tarvetta houkutteleville viestintämateriaaleille?

Tutustu graafisen suunnittelun ja tekstintuotannon palveluihimme.