Referenssit

Helposti lähestyttävä paikallinen kumppani

Halusimme korostaa Etelä-Savon työterveyden paikallisuutta ja tuoda työterveyden rautaiset ammattilaiset lähemmäksi asiakasta avaamalla työntekijöiden lempi harrastuksia henkilöesittelyiden kautta. Suunnittelimme yhdessä Estt:n kanssa markkinointikalenterin koko vuodelle ja lähdimme työstämään visiota. Muiden somejulkaisuiden lisäksi postasimme Instagramissa sekä Facebookissa yhden henkilöesittelyn joka kuukausi. Halukkaat työntekijät saivat osallistua ja vapaa-ajan harrastuksiin saatiin mukavan monipuolista lajikirjoa. Jonne kävi kuvaamassa jokaiseen julkaisuun valokuvat ja työntekijä sai itse kirjoittaa harrastuksestaan, joka sitten viimeisteltiin someen. Kuvista tehtiin aina kahdet versiot. Pystykuvia käytimme Instagramin julkaisuissa sekä Ig-tarinoissa. Vaakakuvia käytimme Facebookissa sekä www-sivuilla. Tempauksesta tuli todella hyvää palautetta niin Estt:n työntekijöiltä, kuin heidän asiakkailtakin. Katso alta muutama esimerkki julkaisuista:

Työterveyslääkäri rentoutuu vapaa-ajalla meloen.

Työterveyslääkärin kesäiset terveiset Saimaalta:

Terve! 😊

Melonta on kulkenut matkassa jo vuodesta 1984 ja on vaikea kuvitella rentouttavampaa tekemistä kuin melominen peilityynellä Saimaan selällä. Sopivassa suhteessa fyysistä rasitusta ja mielen tyyneyttä. Etelä-Savo tarjoaa aina uusia hienoja melontamaisemia kapeista reiteistä aavoihin selkiin, joilla voi pienessä leirisaaressa nähdä samaan aikaan auringonlaskun ja kuun nousun ulapalla.

Aurinkoista kesää! 🛶

Terveisin,
Pekka Rimpiläinen
Työterveyslääkäri

Polkujuoksusta voimaa arkeen.

Polkujuoksu on harrastuksena terveyden ja hyvinvoinnin superlaji. Siinä yhdistyvät luonnon rauhoittavat vaikutukset ja liikunnan edut tuoden hyvinvointia laajalti harrastajilleen. Polkujuoksulle on meillä Etelä-Savossa mahdollisuudet joka puolella. Juostavia polkuja löytyy yllättävistäkin paikoista, kannattaakin pitää silmät auki myös omassa kotiympäristössä.

Polkujuoksulenkille kannattaa valmistautua pienellä verryttelyllä kävellen ja venytellen pohkeet ja reidet sopivaa puuta tai juurta vasten. Lenkillä tulee muista vanha sanonta, matka ei tapaa vaan vauhti. Vauhdin on oltava riittävän rauhallinen, jotta reissusta voi nauttia kaikin siemauksin ilman vammoja. Puhumaan pitää pystyä helposti.

Lenkin jälkeen on hyvä kävellä hieman ja antaa sykkeen laskea sekä maitohappojen poistua lihaksista, jos niitä on lihaksiin kertynyt. Kotipihalla tulisi vielä tehdä nopeat venyttelyt ja sitten nauttia hyvä ja terveellinen ruokailu lenkin jälkeen. Muista nauttia polkujuoksusta kohtuudella ja vältä rasitusvammat. 😊

Oskari Valtola
Työterveyshuollon erikoislääkäri

Fysioterapeutti rentoutuu vapaa-ajallaan ringeten parissa.

Hei!

Olen Sirpa ja olen työskennellyt osa-aikaisena työfysioterapeuttina Etelä-Savon Työterveydessä vuodesta 2007 lähtien ja vakituisena kokoaikaisesti vuodesta 2016 asti. Työskentelen pääasiassa Kangasniemen toimipisteessä ja käyn lisäksi 1-2 päivää Mikkelin toimipisteessä. Työ on haasteellista ja mielenkiintoista. Meillä on kivat työporukat eri yksiköissä ja mukavat asiakkaat.

Vapaa-ajalla olen pelannut Lady-ringetteä kaksikymmentä vuotta. Lady-ringette alkoi siitä, kun meidän omat tytöt pelasivat ringetteä ja me äidit katseltiin kateellisina heidän pelaamista kaukalon laidalla. Me äidit päätettiin tyttöjen valmentajan avulla perustaa Lady-joukkue. Meillä on kerran viikossa 1½ tunnin treenit, missä alussa on tekniikka harjoittelua ja loppuaika kovaa ja hauskaa pelaamista. Treenien jälkeen pukukopilla naisporukassa riittää naurua ja juttua niin kuin yhteisissä illanvietoissa. Treeneissä unohtuu työasiat ja muutkin murheet sekä kunto pysyy hyvänä!

Kesäkautena täällä Kangasniemellä on mahtavat mahdollisuudet harrastaa esimerkiksi melontaa ja kirkkovenesoutua upealla Puulalla.

Pidetään itsestämme ja toisistamme hyvää huolta, erityisesti nyt tämän koronaviruksen aikana! 😊

Auringon paistetta ja iloa jokaisen sydämeen!

Toivoopi teille kaikille Sirpa.🌞

Kennelliiton kaverikoiratoiminnassa mukana Helena ja Iines-koira.

Hei!

Olen Helena ja töissä Etelä-Savon Työterveys Oy:ssä jo kolmattakymmentä vuotta työterveyshoitajana. Työ on mielenkiintoista ja työkaverit mukavia. Meillä on hyvä työyhteisö. Senpä takia täällä olenkin viihtynyt jo näin pitkään. 😊

Työn vastapainona minulla on harrastuksia, joista yksi on Kennelliiton kaverikoiratoiminta, jossa olen ollut mukana lähes 4 vuotta kuusivuotiaan Iines-koirani kanssa. Kaverikoiratoiminnassa käymme vanhusten palvelukodeissa, päiväkodeissa, kehitysvammalaitoksessa ja erilaisissa tapahtumissa. Kaverikoira toimintaan lähdin mukaan tyttäreni innoittamana.

Kaverikoiratoiminta on palkitsevaa, koska esim. palvelutaloissa vanhukset odottavat meitä ja haluavat koiran syliinsä silittelyä varten. On tosi liikuttavaa nähdä, miten täysin apaattinen, puhumaton vanhus nauraa silittäessään koiraa. Koira herättää muistoja ja tunteita vanhuksissa ja he kertovat mielellään omista lemmikeistään käynneillä. Koirakot ovat todella odotettuja ja mieluisia vieraita!

Tänä keväänä kaverikoiravierailulle ei päästä korona-viruksen takia. Presidenttimme Sauli Niinistön sanoin fyysisesti erillään mutta henkisesti yhdessä selätämme tämänkin epidemian. Pidetään toisistamme huolta.

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua toivottaa Helena & Iines. 🐾

Jaa